Забраняват токчетата и късите поли в УНСС

Студентките в УНСС ще трябва да забравят за токчета, къси поли и сцепени дънки. Това предвижда проектът за дрескод на университета, изготвен от академичния  съвет. Той ще бъде обсъден от студенти и преподаватели. Проектът включва раздели за

2009-12-01 10:02:47
Забраняват токчетата и късите поли в УНСС
Студентките в УНСС ще трябва да забравят за токчета, къси поли и сцепени дънки. Това предвижда проектът за дрескод на университета, изготвен от академичния  съвет. Той ще бъде обсъден от студенти и преподаватели.

Проектът включва раздели за подходящо  и неподходящо облекло, както за студенти, така и за преподаватели. Към неподходящите аксесоари се причисляват обувки с много висок ток, къси рокли и поли, раздрани дънки, потници, анцузи, както и "блузи, които оголват талията". В забранителния списък са още пиърсингът, тишъртите и джапанките.

Дрескодът предвижда също всеки понеделник младежите да идват в бизнес облекло на лекции. За мъжете това включва черен, тъмносив или тъмносин костюм, риза, колан и вратовръзка. Дамите трябва да заложат на делови костюм от три части в неутрални цветове и прибрани коси.  В останалите дни са позволени дънки  и по-разнообразни цветове. Петък пък е за спортно-елегантното облекло, когато  младежите могат да идват с всички дрехи, които не са изрично забранени. Заповедта важи и за преподавателите.

Ръководството е включило и специален раздел за празничните дни, когато на всички студенти е позволено да се обличат само в черно-бяла гама и задължително черни обувки.

За първи път УНСС пусна подобна забрана през август, когато бяха забранени късите и три четвърти панталони.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия